Waarom zou je uitbesteden: kun je het zelf niet sneller en beter?

Slim ondernemen

“Soms moet je zelf een stapje terug doen om grote stappen vooruit te kunnen zetten.”

Ook al ben ik een groot deel van mijn tijd direct aan het werk voor mijn klanten, delegeren is een van mijn belangrijkere taken. Als Virtual Assistant werk ik samen met een team van onder anderen, jawel, VA’s.

Als ik niet zou niet delegeren, had ik een aantal jaren geleden al NEE moeten verkopen tegen potentiële klanten. En laat ik daar nou net een hekel aan hebben…

Ondernemers onder mijn hoede nemen

Een klant met wie ik niet match of die werkzaamheden bij me wil wegleggen die echt niet in m’n straatje passen, krijgt die NEE uiteraard wel te horen (met een dikke ‘helaas’ erachteraan).

Maar wat met ondernemers die met de handen in het haar zitten, willen groeien maar vastlopen omdat ze het niet alleen kunnen, niet weten welke systemen ze moeten gebruiken en hoe ze hun online marketing moeten aanpakken? Die omarm ik het liefst en neem ik graag onder mijn hoede. Allemaal.

Maar ja, met twee armen, twee kinderen, een huishouden, een man, hobby’s en een sociaal leven ligt een NEE toch weer op de loer. Ik had het over delegeren, nietwaar?

Delegeren als toverwoord

Delegeren is het toverwoord om toch die klanten te kunnen omarmen en mijn onderneming te laten groeien. En tegelijk mijn kinderen te behoeden voor grote fouten in hun leven en mijn relatie en sociaal leven op peil te houden. Dus maakte ik een paar jaar geleden de keuze om hulptroepen in te schakelen.

Deel of Tweet
#Delegeren, het toverwoord om #klanten te kunnen omarmen en mijn #onderneming te laten groeien.

Dat was wel even slikken. Want dat plaatje voor Facebook maakte ik zelf toch net iets mooier, die tekst redigeerde ik net iets beter en ik kende de systemen van binnen en van buiten. Dus ach, ik doe het zelf wel even. Tot ik ’s avonds op de bank zat te werken, mijn kinderen ongewassen naar bed gingen en ik niet eens meer wist wat voor kleur ogen mijn lief heeft.

Ik zou niet meer zonder kunnen

Ja, ik kan veel dingen beter dan de mensen die ik inschakel. En vaak sneller ook. Maar de dingen waar ik minder goed in ben of minder leuk vind om te doen, daarin zit nou juist de kracht van mijn ondersteuning. Waardoor zij me ook regelmatig voorbijstreven op bepaalde gebieden.

Ik zou echt niet meer zonder mijn team kunnen. Ik kan me focussen op de zaken waar ik goed in ben en waar ik plezier uit haal. En kan ik volmondig JA zeggen tegen al die ondernemers die met de handen in het haar zitten. Tel daarbij op: Noorganiseert is een stabiel bedrijf, ik werk samen met een paar fantastische collega’s en ik kijk mijn man en kinderen vaker in de ogen dan een paar jaar geleden.

Soms moet je zelf een stapje terug doen om grote stappen vooruit te kunnen zetten!

Zet jij de deur open voor ondersteuning of zie je nog op tegen uitbesteden? Ik hoor het graag!

Ook interessant voor je:

Reactie