Een sterk team zorgt voor een relaxte vakantie

Virtual Assistant

“Uitbesteden van werk betekent voorbereiden, overdragen en loslaten.”

Er ligt altijd wel een vakantie in het vooruitzicht. Tijd voor welverdiende rust en genieten van het buitenleven. Maar ik moet er ook voor zorgen dat mijn zaakjes doorgaan zoals altijd. Een sterk team en een goed netwerk met mensen die ik vertrouw is dan goud waard.

Professionals om mij heen

Het is een illusie om te denken dat ik al mijn werk alleen kan doen. Buiten het feit dat ik af en toe een sparringpartner nodig heb om mijn gedachten te ordenen of soms ondersteuning nodig heb van een mede VA (ja, ik ook!), vind ik het ook prettig dat ik professionals om mij heen heb die ieder heel goed zijn in hun vak. Ik vind vormgeving leuk en ken de programma’s, maar ik ben geen vormgever. Dat geldt ook voor het bedenken van creatieve concepten, het uitzoeken van technische kleinigheidjes en het schrijven van teksten. Zodra het wat drukker is of ik van mening ben dat een ander iets beter kan, is het prettig dat ik werk kan overlaten aan anderen.

Vertrouwde handen

Een netwerk van professionals opbouwen duurt even. De meeste mensen die ik om mij heen heb verzameld ken ik al jaren, al ver voordat ik begon met Noorganiseert. Dat betekent dat ik ze door en door ken en weet wat ze te bieden hebben. Ik wil er natuurlijk wel zeker van zijn dat ik kwaliteit aan mijn klanten lever. Met de vakantie die eraan komt wil ik mijn werk in vertrouwde handen achterlaten. Zonder dat ik op het strand tussen de zandkastelen mijn mail hoef te checken of een telefoontje moet plegen.

Loslaten …

Dat vergt wel even moeite. Want niemand kan mijn werk doen zoals ik. Logisch. Ik ben Noorganiseert. Maar de mensen om mij heen leveren wel kwaliteit. En kunnen dus wel aan mijn wensen en eisen voldoen. Dus voorbereiden, overdragen en loslaten ….

Van eenpitter tot heel team

Ondertussen werk ik intensief samen met Kim Suurmeijer van i-PA, huren we een kantoor en hebben we meerdere medewerkers rondlopen. En werk ik hard om het team ommij heen zo sterk te maken dat ik overbodig word …;)

Heb jij aanvullingen op mijn blog? Laat het mij weten!

 

Reactie